• Digital radio
    via telefon

AUX/jackstik

Du kan sagtens få digital radio i din bil, selvom du hverken har en digital radio installeret eller en DAB-adapter. Hvis bilen har en moderne cd-afspiller, er der god chance for, at der også er en AUX-lydindgang, hvor du kan koble en smartphone til og lytte til digital radio via telefonen. I moderne biler med integreret cd-afspiller i instrumentbrættet kan AUX-porten i visse tilfælde sidde mellem forsæderne eller ved handskerummet. Tilslutter du din smartphone til AUX-stikket, kan det være værd at bruge lidt ekstra penge på et lidt dyrere lydkabel – 3,5 mm ”han-han” – af høj kvalitet, hvilket reducerer forstyrrende støj.

USB

Hvis du vil streame digital radio i bilen fra din smartphone via USB-tilslutning, kræver det, at bilen er udstyret med et digitalt infotainment-system og desuden understøtter Android Auto og/eller Apple CarPlay – afhængigt af styresystemet på din telefon.

Android Auto og Apple CarPlay tillader dig at styre din smartphone fra instrumentbrættet i din bil enten via touch-screen, stemmestyring eller kontrolknapper på rattet.

Mange nye bilmodeller understøtter Apple CarPlay og/eller Android Auto. På Androids hjemmeside kan du læse mere om Auto og hvilke bilmodeller, der understøtter teknologien. På Apples hjemmeside kan du læse mere om CarPlay og hvilke bilmodeller, der understøtter teknologien.

Tag evt. kontakt til din bilforhandler eller dit lokale værksted for yderligere information.

Bluetooth

Bluetooth er en trådløs teknologi, der gør det muligt at dele data over korte afstande, fx mellem din smartphone og det digitale infotainment-system i din bil. Således kan du også streame radio fra fx din smartphone og til bilens lydsystem. For at kunne koble din smartphone til din bilstereo skal begge enheder være bluetooth-kompatible. Enheder, der har indbygget bluetooth, kan kommunikere indbyrdes og er derfor ikke afhængige af andre datanetværk som wi-fi eller mobildata.

Bluetooth bruger strøm på din smartphone og er derfor ikke altid aktiveret som standard. Du skal derfor sikre dig, at bluetooth-funktionen er aktiveret på din telefon. Når du har aktiveret bluetooth, vil telefonen automatisk begynde at søge efter bilstereoens bluetooth – hvis altså denne også er aktiveret. Telefonen fortæller dig, når den er klar til at blive forbundet med radioen. I nogle tilfælde skal der indtastes en pinkode for at skabe forbindelse. Denne pinkode er angivet i bilradioens vejledning.

Tag evt. kontakt til din bilforhandler eller dit lokale værksted for yderligere information. Der er som oftest også grundig information at hente på bilproducentens egen hjemmeside.