• Husk at genindstille din radio den 1. oktober

DAB BLEV TIL DAB+

Den 1. oktober gik Danmark fra DAB til DAB+ for at give plads til en række nye radiokanaler. For at kunne lytte til de nye kanaler, skal du dog huske at genindstille din DAB+-radio.

Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i 5-7 sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer. Hvis du har problemer, skal du kigge i din brugermanual eller kontakte forhandleren, hvor du har købt din DAB-radio.

Sådan gør du, hvis nogle af kanalerne fremtræder dobbelt

Oplever du, at DR’s radiokanaler optræder to gange på din radio efter, at du har genindstillet den, er det fordi, at din radio har hentet de nye kanaler ned – som vil virke – men ikke har slettet de gamle kanaler, som ikke længere vil virke. For at fjerne de gamle kanaler vil du i nogle tilfælde skulle starte din radio helt forfra. En af metoderne er, at du slukker for strømmen og lader den stå i 5-10 minutter og derefter starter den op i igen. Hvis dette ikke virker, bør du kigge i radioens manual. Den funktion, du leder efter hedder typisk "gendan fabriksindstillinger", "restore factory settings" eller bare "restore". Hvis du stadig oplever problemer, skal du kontakte forhandleren, hvor du har købt din radio eller producenten af din radio.