• Guide til DAB+

1. oktober 2017

BLIVER DAB TIL DAB+

Med DAB+ får du mere af den radio, du holder af. Fra den 1. oktober sendes alle DAB-kanaler i DAB+-format. Det sker for at give plads til flere radiokanaler og dermed flere muligheder for at lytte til radio i Danmark.

Hvad betyder det for dig?

Langt de fleste DAB-radioer kan allerede nu modtage DAB+. Men er din DAB-radio købt før 2012, skal den muligvis udskiftes. Følg nedenstående guide og bliv klar til DAB+.

Guide:

Sådan finder du ud af, om din DAB-radio er klar til DAB+

Hvis du hører DAB-radio i dag, skal du finde ud af om din radio kan modtage det nye DAB+ format, der træder i kraft den 1. oktober.

1

Hvordan ved jeg om jeg har en DAB-radio?

Første skridt er at finde ud af om din radio er en DAB-radio. Hvis der står DAB eller DAB+ på din radio, har du en DAB-radio. Husk, at se efter i bunden af radioen. Fremgår det ikke, kan du kigge i radioens brugermanual.

Står der DAB+ på din DAB-radio eller er den købt i 2012 eller senere, kan du gå ud fra, at radioen kan modtage DAB+.

Husk, at selvom du kan modtage DAB+, skal du genindstille din radio den 1. oktober, så du kan modtage de nye kanaler når formatet skifter. Læs nedenfor, hvordan du gør under punktet ”Husk at genindstille din radio”.

2

Hvordan finder jeg ud af, om jeg kan modtage DAB+?

Står der ikke DAB+, eller er din DAB-radio købt før 2012, kan du tage DAB+-testen:

Først skal du genindstille din DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i 5-7 sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer. Hvis du har problemer, skal du kigge i din manual eller kontakte forhandleren, hvor du har købt din DAB-radio.

Hvis du herefter kan finde og høre DR’s regionale P4-kanaler eller kanalen "Mere radio" på din DAB-radio, lytter du allerede til DAB+. Disse kanaler kan nemlig kun høres på en DAB-radio, der kan modtage DAB+.

Hvis du har problemer med at genindstille din DAB-radio, kan du tjekke spørgsmål og svar, hvor du kan finde yderligere hjælp til dette.

3

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan modtage DAB+?

Hvis din DAB-radio ikke kan modtage DAB+, kan du ikke høre DAB-radio efter 1. oktober.

DAB+-radio er dog blot en af flere måder, du kan lytte til digital radio på. Du kan sikre, at du kan lytte til digital radio efter 1. oktober ved at benytte en af følgende muligheder:

  1. Skifte til en DAB+-radio
  2. Via internettet på din computer
  3. På tablet eller smartphone – enten i din browser eller via apps
  4. På nogle fjernsyn har du også mulighed for at lytte til digital radio. Dette afhænger af dit fjernsyn og din tv-udbyder

Læs mere om forskellige måder, du kan lytte til digital radio på her

Husk at genindstille din radio

Selvom du er klar til DAB+, skal du alligevel genindstille din radio efter 1. oktober for at lytte til DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i 5-7 sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer. Hvis du har problemer, skal du kigge i din manual eller kontakte forhandleren, hvor du har købt din DAB-radio.