Google Nest

mereRadio til Google Assistant

Bare sig: “Hej Google, tal med mereRadio”

Smarthøjtalere tilbyder mange fordele, og radio er en af de absolut mest populære funktioner. Men nogle gange kan det være vanskeligt at finde den rette radiokanal, eller måske ønsker du bare, at den var lidt smartere…

Vil du have din smarthøjtaler til at fortælle dig, hvilken sang din kanal spiller, give dig en anbefaling til en lokal kanal, eller bare hjælpe dig med at finde den rigtige regionale version af DR P4. Til det formål har vi lanceret mereRadio til Google Assistant. Her kan du let finde dine favoritkanaler i god kvalitet, akkurat som du gør med mereRadio på andre enheder.

Første gang du bruger mereRadio til Google Assistant skal du acceptere nogle vilkår for at sikre, at vi kan tilbyde dig den mest brugervenlige radiooplevelse, men vi kan forsikre dig om, at vi ikke indsamler personlig information, som kan identificere brugeren.

Hej Google, tal med mereRadio

Du får adgang til mereRadio ved enten at sige “Hej Google, tal med mereRadio”, eller du kan bede om at spille en kanal direkte, hvis du allerede ved, hvad du vil lytte til ved at sige “Hej Google, bed mereRadio om at spille P4 (eller navnet på den kanal, du vil høre)”. Hvis den kanal, du vil spille, har regionale versioner, bliver du bedt om at opgive dit postnummer for at give dig den rigtige lokale version.

Et smart tip! Hvis du ofte lytter til den samme kanal hver dag, kan du bare sige “Hej Google, tal med mereRadio”, så vil mereRadio spille den sidst spillede kanal.

Google Nest 2

 

Hovedfunktioner og kommandoer

Her er de mest populære kommandoer, du kan bruge med mereRadio til Google Assistant:

  • Hvad kan spilles? (mereRadio vil fortælle dig kanalens navn samt sang, kunstner eller program, du lytter til, afhængig af, hvad den aktuelle kanal tilbyder)
  • Spil en anbefalet kanal
  • Spil en lokal kanal
  • Spil en populær kanal
  • Spil en tilfældig kanal
  • Spil min mest spillede kanal
  • Spil min sidst spillede kanal
  • Hjælp

Du kan også bruge alle disse kommandoer direkte uden at sige “tal med mereRadio” først. Ønsker du f.eks., at mereRadio skal foreslå en kanal til dig, siger du bare “Hej Google, bed mereRadio om at spille en anbefalet kanal.”

Region- og sprogindstillinger på din telefon

Det kan ofte være lettere at prøve mereRadio første gang i Google Assistant-appen på telefonen. Dette er normalt let, men tjek gerne at region- og sprogindstillingerne på din telefon er sat rigtigt til Danmark og dansk.

Indstillinger for din Google konto

Du skal også være sikker på, at du har valgt dansk som sprog i sprogindstillingerne i Google Assistant-appen. 

mereRadio prøver altid at give den bedste brugeroplevelse, og for at kunne det, skal vi bruge din lokation til at anbefale dig lokale kanaler og give dig den rigtige version af alle kanaler med regionale udgaver. Derudover ønsker vi at kunne genkende dig som bruger, når du kommer tilbage til mereRadio til Google Assistant for at genoptage afspilningen af dine sidst spillede kanaler. mereRadio lagrer ingen personlige data, tjenesten husker kun, hvilke kanaler, som er blevet spillet på dine enheder. Hvis vi ikke kan genkende din Google-konto, så vil du blive behandlet som førstegangsbruger hver gang du benytter mereRadio. Derfor må du tillade følgende i dine Google-kontoindstillinger for at få den bedste brugeroplevelse med mereRadio til Google Assistant.

Du kan altid ændre tilladelserne, se og slette dine data og finde persondatareglerne for mereRadio til Google Action her: assistant.google.com/explore.

Ofte stillede spørgsmål

-    Hvorfor beder mereRadio til Google Assistant om mit postnummer?

For at give dig lokale anbefalinger vil mereRadio bede om tilladelse til at få adgang til dit postnummer. Postnummeret som skal bruges, er det der i dine indstillinger i Google Assistent-appen er markeret som hjemmeadresse. For at aktivere lokalitetstilladelsen på din telefon:

1.    Start mereRadio ved at sige eller skrive “tal med mereRadio”
2.    Bed mereRadio om at “spille en lokal kanal”
3.    mereRadio vil da bede om tilladelse til at hente dit postnummer. Svar “ja”
4.    Du kan blive bedt om at slå lokalitetstjenester til.

-    Jeg hører den samme velkomstmelding og hints hver gang, jeg bruger mereRadio til Google Assistant

Dette sker når vi ikke kan genkende dig som bruger. For appen ser du ud som en førstegangsbruger hver gang du bruger mereRadio. Vi giver dig introduktionen og hints som om, du aldrig har brugt mereRadio før. Vi har ikke adgang til din afspilningshistorik. Når du starter mereRadio vil du få en besked som dette:

“På grund af dine indstillinger kan jeg ikke registrere din aktivitet i denne tjeneste. Hver gang du kommer tilbage til mereRadio, bliver du anset som ny bruger. Hvis du vil undgå dette, skal du aktivere “Web and App Activity” under “Privacy and personalization” i din Google-konto. Du finder detaljerede instruktioner på mereRadio.dk, klik på Gogle Assistant under Produkter.”

Dette er Googles forklaringer og instruktioner til, hvordan du ændre disse indstillinger:

-    Hvordan kan jeg slette mine data fra mereRadio til Google Assistant?

1.    Start mereRadio ved at sige eller skrive “tal med mereRadio”
2.    Bed mereRadio om at “slette mine data”
3.    mereRadio vil bede dig om at bekræfte. Svar “ja”. Husk at dette ikke kan fortrydes.
4.    Du kan også gå til mereRadio på assistant.google.com/explore for at ændre eller slette dine data.