mereRadio er lanceret: Alle danske radiostreams samlet i én app

Dansk radio samlet i én app

På den årlige Radiodays-konference, der i dag afholdes i Houne på Amager, har DR, Danske Medier og Bauer Media netop lanceret appen mereRadio. En app, der samler alle danske radiostreams i én app. Lanceringen af appen følger efter, at de tre parter i foråret meddelte, at Danmark nu er det 10. land på verdensplan, der er medlem af den internationale radioorganisation ”Radioplayer Worldwide”. 

I dag er ambitionerne om én app, der samler alle danske radiostreams, blevet til virkelighed. Appen mereRadio kan fra i dag downloades via App StoreGoogle PlayGalaxy Store og AppGallery

Direktør i Danske Medier og formand for mereRadio, Marianne Bugge Zederkof, siger om lanceringen: 

”Fra i dag kan danske radiolyttere finde alle danske radiostreams via én samlet digital indgang. Helt konkret er der tale om flere end 80 radiokanaler og streams lige fra Radio Globus i Esbjerg til The Voice og alle DR’s mange tilbud. mereRadio samler dansk radio ét sted for lytterne, og med det danske samarbejde på tværs af mediehusene tager vi et vigtigt skridt ind i en digital fremtid for dansk radio,” siger Marianne Bugge Zederkof. 

Ole Jørgen Torvmark, landechef for Radioplayer Denmark F.M.B.A., der driver mereRadio, siger om lanceringen:

”Et stadig stigende antal biler med internetadgang og smarte højttalere i danske hjem giver både muligheder og udfordringer for radiobranchen. Med mereRadio arbejder danske radiostationer sammen med broadcastere fra hele verden for at sikre, at radiolyttere stadig har fri og nem adgang til radio på digitale enheder,” siger Ole Jørgen Torvmark og fortsætter:

”Alle danske radiostationer har allerede et streaming-tilbud på nettet og via apps, men med mereRadio har vi samlet alle danske radiostreams ét sted på en brugervenlig måde og i høj kvalitet. Gennem vores samarbejde med Radioplayer Worldwide er det danske radioindhold også tilgængeligt i Sonos og Bose, og senere vil mereRadio også blive gjort tilgængelig gennem Google Assistant og Alexa.”

DR’s radiochef Gustav Lützhøft siger: 

”Det sender et vigtigt signal, at det er lykkedes den danske radiobranche at skabe dette nye fælles initiativ, hvor vi fortsat kan konkurrere på indhold, men samtidig samarbejde om teknologi, og om at stille dansk radio stærkest muligt over for den konstant tiltagende internationale konkurrence. Nu har vi alle danske radiostreams samlet i én app.”

mereRadio drives af Radioplayer Danmark F.M.B.A., som ejes af de danske radiokanaler. Tjenesten er en del af Radioplayer Worldwide.

Radiodirektører
I rampelyset på Radiodays, fra venstre, Gustav Lützhøft, Marianne Bugge Zederkof, Jim Receveur og Ole Jørgen Torvmark.

Internationalt partnerskab stiller dansk radio stærkere
Det internationale partnerskab omkring Radioplayer betyder, at der nu er 10 lande, der deler teknologisk platform. Når flere lande går sammen om den samme teknologiske platform, bliver de helt naturligt en større spiller og mere attraktiv samarbejdspartner i forhold til f.eks. de store bil- og teknologiproducenter. 

I følge Jim Receveur, administrerende direktør hos Bauer Media, kan det danske partnerskab med Radioplayer få stor betydning for dansk radio i fremtiden. 

”Det er afgørende for den danske radiobranche, at vi er gået sammen om det her. I al sin enkelthed er det afgørende, at dansk radio også i fremtiden kan være til stede på de platforme, hvor lytterne er. Med partnerskabet har vi skabt langt bedre betingelser for, at radiolytning også i fremtiden kan foregå på flest mulige platforme.”

Konkret kan de danske radiokanaler nu drage fordel af Radioplayers indflydelsesrige partnerskab med f.eks. bilproducenter. 

”Den teknologiske udvikling og stigende fokus på stemmestyrede devices samt udviklingen i relation til radio i biler er baggrunden for, at vi som danske radioaktører går ind i et fællesskab, der har som primær ambition at sikre radioens fremtidige tilstedeværelse hos forbrugerne – f.eks. i biler,” siger Marianne Bugge Zederkof.

mereRadio lanceres

om mereRadio
mereRadio samler alle danske radiostreams og masser af podcasts i én app. mereRadio virker også med Sonos, Bose, Chromecast, Apple CarPlay og Android Auto.

mereRadio har distributionsaftale med alle danske radiostationer og kan derfor tilbyde en bedre brugeroplevelse, hvor radioindholdet er i fokus. Nogle af radiostationerne tilbyder også deres programmer on demand (podcast) gennem mereRadio. Vores app har desuden vækkeurfunktion og bilmode.

Om Radioplayer Worldwide
Radioplayer Worldwide er et partnerskab mellem Storbritannien og de resterende medlemslande, som I dag tæller Tyskland, Irland, Østrig, Norge, Belgien, Canada, Schweiz og Peru – og nu også Danmark. 
Grundelementet i Radioplayer Worldwide er, at alle lande deler samme teknologisk platform, men at platformen alligevel er unik for hvert land. Det betyder blandt andet, at hvert medlemsland bevarer kontrol over indhold.

Initiativet til Radioplayer blev oprindeligt taget af britiske BBC tilbage i 2011, og lige siden dengang har ambitionen været at gøre radiolytning via internettet nemmere og samtidig sikre bedst mulige vilkår for radiolytning på alle relevante digitale platforme. Mere information kan findes på www.radioplayerworldwide.org

Andre artikler