Radio Viborg

Hvis du er vokset op i Viborg eller omegn, så har du næsten helt sikkert haft din radioknap drejet ind på frekvensen for Radio Viborg. Denne lokale radiostation, der blev født den 21. marts 1984, har været en fast følgesvend for generationer af lyttere og har formet lydlandskabet i Viborg i årtier.

Den lokale radios guldalder: 1980'erne og 1990'erne

Da Radio Viborg først kom på luften, var det som en frisk brise af lokal kultur og information. Med en imponerende lytterskare på omkring 300.000 og et dedikeret hold på 22 ansatte samt over 100 frivillige, var det ikke blot en radiostation, men en central del af byens puls.

Finansiering og fornyelse: Radio Viborgs udvikling

Det begyndte som en drøm, født af Viborg Lokalradio Forening, og blev hurtigt en realitet takket være ildsjæle som Stig Hartvig Nielsen og mange andre. Selvfinansieret gennem kreative tiltag som radiobingo og støtte fra en lytterforening med over 20.000 medlemmer, var Radio Viborg en pioner inden for lokalradio.

Kulturel forbindelse: Musik, nyheder og samfund

Den første del af dens rejse var fri for reklamer, men fyldt med musik og lokalt indhold, herunder nyheder, debatter og specialprogrammer. Det var en "full service" radiostation, der formåede at binde lokalsamfundet sammen gennem æteren.

Legender og programmer: Radio Viborgs markante stemmer

Radio Viborg har ikke kun været en platform for musik, men også et sted, hvor lokale stemmer blev hørt. Fra hitlister og specialprogrammer til populære shows som "Fed Fredag" med Esben Svenningsen og Jan Thulstrup, var der altid noget for enhver smag.

Fortsat rejse: Radio Viborg i det 21. århundrede

Selvom tiderne har ændret sig, og radiostationen har gennemgået flere transformationer, er dens ånd fortsat den samme. Med ejerskab i dag under Jysk Fynske Medier og stadig en kilde til lokal nyhedsformidling, fortsætter Radio Viborg med at være en vigtig del af Viborgs identitet.

Så næste gang du drejer knappen på din radio, og du hører den velkendte stemme fra Radio Viborg, husk at du lytter til mere end bare musik. Du lytter til en del af Viborgs sjæl, der fortsætter med at binde samfundet sammen, ligesom den gjorde det for årtier siden.

Andre artikler